Competitiereglement

 1. Per week wordt er een competitiewedstrijd gespeeld, de wedstrijddag en het aanvangstijdstip wordt bepaald door de thuisspelende vereniging.
 2. Getracht wordt poules samen te stellen, bestaande uit 6 teams, zodat er per poule 5 thuis- en 5 uitwedstrijden worden gespeeld.
 3. Per competitiewedstrijd worden er 6 dames- c.q. herendubbels gespeeld.
 4. Een heren- of damesteam dient uit minimaal 6 personen te bestaan, zodat een ieder dan twee partijen speelt. Meer personen per team zijn toegestaan. Indien een team uit 6 personen bestaat mag een deelnemer drie partijen spelen, indien er bijvoorbeeld sprake is van blessure van een ander teamlid. Wisselen van dubbel partner is in de tweede helft verplicht.
 5. De minimale leeftijd van de deelnemende dames is 50 jaar, en van de heren 55 jaar.
 6. Een partij bestaat uit 2 sets, waarbij de uitslag 1-1 dus mogelijk is. Indien de setstand 6-6 is wordt de set afgesloten met een tie-break.
 7. De thuisspelende vereniging stelt per poulewedstrijd minimaal 2 banen beschikbaar en zorgt voor nieuwe tennisballen.
 8. De aanvoerder/ster van de thuisspelende vereniging dient het wedstrijdformulier in te vullen, waarbij na het volledig invullen van de gegevens beide aanvoerders/sters deze dienen te ondertekenen. Het wedstrijdformulier moet direct ingestuurd worden aan de wedstrijdcommissie van de A.S.C..
 9. Altijd een wedstrijdformulier insturen ook als de wedstrijd niet doorgaat.
 10. Inhaalwedstrijden dienen in overleg gespeeld te worden, waarbij de competitiewedstrijd bij voorkeur moet plaatsvinden in de reeds geplande week, dan wel zo snel mogelijk na de oorspronkelijke wedstrijddatum.
 11. Het team met de meest gewonnen wedstrijden over de gehele competitie mag zich poulewinnaar noemen. Promotie cq degradatie is van toepassing, per gewonnen wedstrijd 2 punten, bij gelijkspel 1 punt, bij verlies 0 punten en bij gelijke stand telt gewonnen sets of onderling resultaat.
 12. Protesten worden door de wedstrijdcommissie niet in behandeling genomen. De commissie acht de deelnemers/sters oud en wijs genoeg om dit in prettige, onderlinge harmonie op te lossen.

Namens het bestuur van de A.S.C.